Belgia şi frumuseţile pe care aceasta ni le oferă

Belgia şi frumuseţile pe care aceasta ni le oferă

Belgia este o ţară destul de mică, însă este necesar ca dacă eşti pasionat de călătorii, să ajungi aici cel puţin o dată în viaţă. Face parte din grupul Ţărilor de Jos, iar capitala ţării, Bruxelles, este neoficial capitala UE şi unul dintre cele mai multiculturale oraşe ale Europei.

Belgia te poate surprinde datorită plimbărilor relaxante de-a lungul canalelor pitoreşti, datorită castelelor sau catedralelor medievale, savurând numeroasele tipuri de bere belgiană sau mâncând cartofi prajiţi ori diferite tipuri de ciocolată.

Capitala ţării, Bruxelles, este considerată inima Uniunii Europene, aici fiind sediul multor instituţii importante, precum Palatul Parlamentului sau Comisia Europeană, de aceea este oarecum comună ţinuta business pe străzile oraşului.

În centrul oraşului, sigur vei ajunge să te plimbi şi să admiri Grand Place, unde poţi admira arhitectura flamandă si celebra statuie din piaţă numită Manneken Pis. Acest loc este cel mai important loc din Bruxelles şi a fost inclusă în patrimoniul UNESCO începând cu anul 1998. De aici poate fi admirată Primăria Bruxelles-ului, construită undeva după anul 1400. Turnul principal al acesteia are aproximativ 96 de metri şi este important de ştiut faptul că această clădire poate fi vizitată.

Printre cele mai importante clădiri ale oraşului se numără şi Catedrala Sf. Michael şi Sf. Gudula, protectorii Bruxelles-ului, iar pentru a afla tot ceea ce trebuie să ştii despre această catedrală poţi afla de pe site-ul acesteia.

De asemenea, este neapărat necesar să faci o vizită în cea mai veche galerie de shopping, deschisă în 1847, numită Galeries Rozales Saint- Hubert.

Foarte interesant de vizitat este şi Muzeul Militar al Armatei şi de Istorie Militară, acesta fiind unul dintre cele mai cuprinzătoare de pe întregul continent.

Un alt loc care nu trebuie ratat este Oceade, parcul acvatic al oraşului, care este acoperit, astfel încât să te poţi bucura de el şi de bălăceală chiar şi în toiul iernii.

atomium belgiaAcea construcţie futuristă şi bizară din Bruxelles, numită Atomium, este un alt simbol al oraşului, o sculptură în formă de atom si nu trebuie ratat de pe lista obiectivelor turistice care trebuie vizitate. Atomium sau Atomul de Fier, este o construcţie de 103 metri, construit pentru o expoziţie ce a avut loc în anul 1958. Toate acele sfere sunt conectate prin tuburi, înăuntrul acestora fiind scări sau lifturi, iar înăuntru se află un muzeu.

Un alt loc cu adevărat special este Parcul Cinquantenaire sau JubelPark, aici fiind locul central unde a avut loc Expoziţia Internaţională din 1880 de la Bruxelles, când s-au serbat 50 de ani de la independenţa Belgiei. Acela a fost momentul când s-a construit un Arc de Triumf, care a fost finalizat 75 de ani mai târziu. Acestuia i s-au anexat de-a lungul timpului anumite construcţii, iar una dintre aripi gazduieşte Muzeul Regal al Forţelor Armate şi Istoriei Militare, iar o altă aripă este sediul Muzeului Cinquentenaire şi AutoWorld.

Palatul Regal de la Laeken este reşedinţa familiei regale şi a regelui Belgiei, iar parcul care înconjoară palatul cuprinde câteva lacuri, un teren de golf şi diverse pavilioane, precum cel chinezesc şi Turnul Japonez. Aici se află şi Serele regale de la Laeken, care pot fi vizitate 2 săptămâni pe an, primăvara, când totul este înflorit.

Una dintre cele mai minunate clădiri din Bruxelles este Palatul Regal, aici fiind locul unde sunt primiţi ambasadorii şi unde au loc tot felul de recepţii sau nunţi regale. Acest palat poate fi vizitat gratis între 22 iulie şi 7 septembrie.

Deşi s-ar crede că Bruxelles este suficient pentru a putea spune că ai văzut Belgia, aici există foarte multe oraşe şi locuri care merită toată atenţia turiştilor, iar unul dintre aceste oraşe este Dinant, aflat la 100 de kilometri de capitala Bruxelles.

Dinant se află pe malul râului Meuse şi este celebru datorită fortăreţei medievale cu turnuri si ziduri imense de apărare, aceasta fiind amplasată pe un vârf stâncos,de unde poate fi admirată toată valea. Inventatorul saxofonului, Adolphe Sax, s-a născut în acest orăşel în anul 1814.

Între Dinant şi Bruxelles se află Namur, un orăşel universitar, care este constriut într-un amalgam de stiluri arhitecturale şi este celebru pentru străduţele pietruite şi casele tradiţionale din cărămidă roşie. Este interesant de vizitat aici Citadela din Namur, Muzeul de Artă Veche, Catedrala Aubain sau Turnul St. James.

Anvers este unul dintre oraşele Belgiei care reuşeşte să impresioneze la fel de mult ca şi capitala, fiind un oraş elegant, cosmopolit şi foarte important din punct de vedere istoric. Oraşul are una dintre cele mai frumoase gări din lume, fiind construită în 1900 şi modernizată în 2007. Există aici un cartier al diamantelor şi se consideră că peste 80% dintre diamantele brute ale lumii trec pe aici, iar peste 50% dintre cele prelucrate sunt vândute în Anvers.

Aici nu trebuie ratat Terengebouw, primul zgârie- nori al Europei, finalizat în 1932, dar nici cea mai mare catedrală din Belgia, catedrala Notre Dame, construită între 1352 şi 1481 sau Biserica Sf. Pavel.

Related Posts

Leave a Reply