De ce trebuie sa așezi Ungaria în fruntea preferințelor tale?

De ce trebuie sa așezi Ungaria în fruntea preferințelor tale?

Una dintre cele mai frumoase țări pe care le putem vizita în apropierea noastră, foarte bogată din punct de vedere al obiectivelor turistice, istorice, culturale și arhitecturale este Ungaria.

Capitala țării, Budapesta, este împărțită în două părți cu personalități distincte de către Dunăre, oferind vizitatorilor numeroase locuri și zone ce nu trebuie ratate, făcând din oraș una dintre cele mai frumoase destinații din Europa. În fiecare an, peste 10 milioane de turiști aleg să viziteza capitala țării, fiind foarte accesibilă din toate punctele de vedere turiștilor.

Principalele obiective ale capitalei sunt izvoarele termale, castelele, bisericile și diversele monumente, dar se poate spune că Ungaria este celebră și pentru gulaș, vinurile de foarte bună calitate și palinka.

Există peste 125 de izvoare termale pe teritoriul capitalei, acestea având numeroase proprietăți care ajută la îmbunătățirea stării de sănătate, în jurul acestora construindu-se băi termale ce au ajuns să fie faimoase în toată lumea. Printre acestea, cele mai cunoscute băi termale sunt: Rudas, Gellert, Szechenyi, Kiraly și Lukacs.

De neratat, atunci când vizitezi Ungaria, este unul dintre cele mai frumoase castele ale țării, și anume Castelul Buda sau Palatul Regal, care a fost ridicat în anul 1265, însă datorită luptelor permanente, a trecut printr-un proces continuu de renovare. În zilele noastre, găzduiește Muzeul de Istorie din Budapesta, care poate fi vizitat în fiecare zi a săptămânii, exceptând lunea.

Un alt obiectiv deosebit ce merită vizitat este Podul Szechenyi, construit în 1839, acesta fiind primul pod din piatră, permanent, peste Dunăre, care a legat cele două părți ale orașului, Buda și Pesta.

O altă clădire care merită vizitată este Clădirea PArlamentului, una dintre cele mai mari și vechi edificii din oraș, aici având loc toate adunările naționale din țară. De asemenea, una dintre cele mai renumite piețe din oraș, Piața Eroilor, găzduiește Muzeul Artelor Fine și Palatul artelor. În piață se găsește și celebrul monument, Monumentul mileniului, care specifică cele 7 triburi care au înființat Ungaria.

De asemenea, în Budapesta nu trebuie să ratezi o vizită pe Insula Margaret, aflată în mijlocul Dunării și care găzduiește Parcul acvatic Palatinus Water Park,cu 11 piscine.

Inaugurată în 1905, Bazilica Sfântului Ștefan este o altă destinație ce nu trebuie ratată, chiar dacă este de natură religioasă. Aceasta a luat numele Sfântului Ștefan, el fiind primul rege sanctificat al țării.

Chiar dacă nu are nici o ieșire la mare, Ungaria este celebră pentru Lacul Balaton, acel lac care poate substitui cu succes marea, căci localnici și turiști din toată lumea vin aici pentru a se bucura de cel mai mare lac cu apă proaspătă din Europa. De aici pleacă feriboturi care îți oferă ocazia de a vizita Badacsony, o foarte cunoscută regiune viticolă. Existăfoarte multe locuri în jurul lacului Balaton pe care le poți vizita, dar și unde să poți avea parte de mâncarea tradițională extrem de delicioasă și de producția de vin.

De asemenea, Ungaria se poate mândri cu Parcul National Hortobagy, ce datează din 1973 și este cea mai mare zonă protejată a țării, aici fiind un fel de stepă alcalină care datează de acum 10.000 de ani. Aici pot fi observați cai sălbatici, tauri și bivoli de apa, dar și peste 342 de specii de păsări.

Printre alte atracții de neratat, ideale pentru a fi vizitate la orice oraă din zi sau din noapte, sunt numeroasele orașe, precum Eger, Szentendre, Szeged , Debrecen sau Gyor. Toate acestea încântă privirea vizitatorului, oferind o parte din istoria și cultura țării sau oferind șansa ca vizitatorii să se bucure de gastronomia maghiară.

Astfel, fie că vrei să vizitezi castele medievale, băi termale, palate sau zone pitorești ale Dunării, atunci cel mai potrivit loc pe care îl poți alege este Ungaria.

Related Posts

Leave a Reply