De ce trebuie trebuie să vizităm Republica Moldova?

De ce trebuie trebuie să vizităm Republica Moldova?

Moldova este una dintre ţările situate în partea centrală a Europei, separată de România de râul Prut, dar care are un mare potenţial turistic, datorită diversităţii peisajelor sau monumentelor geologice unice in lume.

Republica Moldova este recunoscută datorită culturii şi activităţilor culturale deosebite, fie că este vorba despre literatură, teatru, muzică, arte plastice, arhitectură sau turism. De asemenea, în ţară s-a păstrat acel patromoniu cultural extrem de valoros, căci este vorba despre case, conace sau cetăţi, mănăstiri şi biserici, monumente de artă sau chiar zone etnografice cu arhitectură tradiţională.

De asemenea, Moldova este o ţară cu o istorie foarte bogată, reuşind să îmbine de-a lungul timpului într-un mod armonios diverse tradiţii culturale ale popoarelor care au avut de-a face cu această zonă.

Astfel, aproape un milion de turiști aleg să viziteze anual Moldova, iar primul loc spre care fiecare îşi îndreaptă atenţia este capitala ţării, Chişinău.

Chişinău este un oraş care oferă o mulţime de locuri minunate de vizitat, precum muzee, parcuri, monumente sau diverse clădiri, acesta fiind un oraş verde, cu mulţi copaci şi grădini cu flori.

Unul dintre locurile care trebuie vizitat neapărat este Muzeul Naţional de Artă, situat în spatele Palatului Parlamentului, este proaspăt renovat, însă are o istorie foarte interesantă. Din 1939, când a fost fondat şi până în 2016, când a fost redeschis, şi-a pierdut toate lucrările şi operele de artă, însă acum se poate mândri că este unul dintre cele mai frumoase muzee, având un patrimoniu de peste 40.000 de piese.

Un alt loc care merită vizitat în capitala Moldovei este Arcul de Triumf şi statuia lui Ştefan cel Mare. Arcul a fost construit în 1841, cu scopul de a celebra victoria Rusiei împotriva turcilor. În spatele statuii lui Ştefan cel Mare se afla un parc, iar una dintre aleile acestuia este plină de busturile poeţilor şi scriitorilor români şi moldoveni.

Dacă eşti un iubitor al vinurilor de calitate, atunci Moldova este cel mai potrivit loc unde poţi merge, căci aici există peste o sută de fabrici de vin, de unde ajung pe piaţă vinuri din diverse soiuri, atât locale, cât şi internaţionale.

Astfel, în Moldova vom avea parte de doua oraşe subterane, o cramă de Cartea Recordurilor sau un castel- cramă sau chiar 31 de restaurante europene în care este recomandat să mănânci cel puţin o dată în viaţă.

Printre cele mai recomandate crame se află Asconi Winery, această vinărie având un decor tradiţional şi poate fi considerat locul ideal pentru aceia care sunt pasionaţi de design interior. Aici au loc destul de frecvent degustări de vin, însă de cele mai multe ori este necesar să aveţi rezervare.

Mileștii miciDe asemenea, Mileştii Mici este cel mai mare oraş vinicol subteran din lume, care a intrat în Cartea Recordurilor datorită rezervei de vin existente acolo, şi anume 1,5 milioane sticle. Acesta are 200 kilometri lungime, iar 55 dintre ei sunt folosiţi pentru a stoca sticlele de vin. Aici îşi păstrează sticlele de vin, într-o încăpere ascunsă, unii dintre cei mai puternici politicieni ai lumii.

Castelul Mimi, acel castel- cramă, este vechi de peste 120 de ani şi are o istorie vinicolă din 1893. Crama de aici a lansat cel mai scump vin din Republica Moldova.

Un loc deosebit ce merită vizitat în această ţară este Cetatea Soroca, care este un monument de arhitectură medievală păstrat intact şi se găseşte în centrul oraşului Soroca, la 160 de kilometri de Chişinău. Acesta era locul unde se întruneau oştirile moldovene şi armata rusească condusă de ţarul Petru I. Această cetate este singurul monument ce s-a păstrat integral, aşa cum a fost concepută de meşterii zidari.

Un alt loc deosebit care nu merită ratat este Elefantul de la Buteşti, situat în Cheile Buteştiului, aici fiind găsite primele rămăşiţe ale omului preistoric.

Totuşi, Orheiul Vechi este cel mai spectaculos loc din Moldova, un loc încărcat de istorie, este un oraş ridicat de tătari. Aici se află construcţii monumentale, cetatea getică, cetatea medievală, feredeul, hanul şi biserica, dar şi grote dispuse pe malurile stâncoase.

Related Posts

Leave a Reply