De ce trebuie vizitată țara fiordurilor, Norvegia?

De ce trebuie vizitată țara fiordurilor, Norvegia?

Norvegia este una dintre țările care atrage mii de turiști anual, datorită naturii impresionante, a culturii, a fiordurilor, a aurorei boreale, a istoriei vikingilor și a peisajelor de o frumusețe incredibilă. Ajuns aici, vei găsi mult mai mult decât o destinație turistică, ci va fi o întoarcere la începuturi, unde vei avea parte de senzații și trăiri pe care nu le vei mai găsi în altă parte, vei avea, dacă se poate spune, parte de aventura vieții tale și vei fi cu siguranță cuprins de farmecul norvegian.

Ce e important de știut despre Norvegia atunci când mergi în vacanță?
Norvegia este una dintre cele trei țări scandinave și trebuie trecută pe lista must have-urilor, căci este considerată una dintre cele mai frumoase țări din lume, oferind turiștilor cele mai încântătoare priveliști.

Norvegia este de asemenea una dintre cele mai bogate țări europene, iar pentru turiștii veniți aici prețurile par destul de mari față de restul locurilor unde își petrec vacanțele și concediile. Astfel, dacă nu dorești să rămâi cu o gaură în buget, deși merită, este bine să îți planifici cu foarte mare atenție vacanța în Norvegia, tot ceea ce ține de transport, cazare, mese și deplasarea între diferitele obiective turistice.

Deși norvegienii au votat de două ori să nu facă parte din Uniunea Europeană, parlamentul norvegian a reușit să implementeze mult mai multe directive europene decât orice alt stat membru al UE.

Norvegia este o foarte mare iubitoare de natură, iar mai mult de jumătate din suprafața capitalei este ocupată de păduri.

Cea mai bună perioadă să mergi în vacanță, să vizitezi Norvegia este vara, în lunile iunie și iulie, atunci când ai șansa să te bucuri de ‘Midnight Sun’, ceea ce înseamnă soare pentru 24 de ore în nordul țării și în cea mai mare parte a zilei în sud.

Norvegia este o țară potrivită pentru a o vizita, dacă îți dorești să petreci o vacanță în mijlocul naturii și nu este potrivită pentru o vacanță gen city-break. Atunci când s-au împărțit darurile, Norvegiei i-au fost înmânate fiordurile, ghețarii, lacurile și pădurile. Norvegia este așezată sub cerul stabătut de aurora boreală și este străbătută de Alpii Scandinavici, iar în parte de sud-vest se formează acele țărmuri abrupte și crestate de fiorduri. Aici poți avea parte de aerul curat și peisajele oferite de natură, care se vor întipări în mintea turiștilor pentru tot restul vieții.

lacuri-norvegiaCe merită vizitat în Norvegia?

Pentru început, merită să vizitezi unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Norvegia, cunoscut sub denumirea de Drumul Trolilor, construit în 1928. Acest drum este deschis doar în perioada mai-octombrie și este un drum șerpuit, tăiat în versanți abrupți. Aici este locul unde există semne de circulație care transmit avertizări cu privire la troli. Tot aici puteți avea parte de o vedere panoramică asupra văii Isterdalem sau puteți cumpăra de la magazinele de suveniruri troli în miniatură.

Unul dintre simbolurile Norvegiei este considerat Fiordul Geiranger, cel mai frumos și spectacular fiord norvegian care a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în 2005. Fiordul are o lungime de 15 kilometri și cel mai înalt punct atinge 1700 metri. Totul este spectaculos mai ales datorită munților înalți, cascadelor sălbatice care poartă numele de Valul Miresei, Șapte Surori și Pețitorul, dar și fermelor tradiționale norvegiene. Aici puteți opta pentru o croazieră pe fiord, pentru o escaladare a munților sau iubitorii de adrenalină pot opta pentru kayaking.

Cea mai cunoscută șosea turistică norvegiană este cunoscută sub numele de Drumul Vulturilor sau Ruta de Aur. Acesta facilitează accesul la malul fiordului Geiranger, care este cea mai vizitată zona din țară și este deschis tot timpul anului, față de alte șosele sau drumuri turistice, iar turiștii pot avea parte de natură în cea mai pură formă a ei. Acest drum face legătură între Geiranger și Eidsdal, iar atunci când traversezi acest drum poți avea parte de cele mai frumoase priveliști din locul numit ‘Cotitura Vulturului’. Dintre alte locuri ce prezintă maxim interes merită enumerate fermă alpine Knivsfla, cascadă ‘Șapte Surori’ sau zona Geiranger.

Bergen este acel oraș numit ‘Poarta către fiorduri’ și este al doilea oraș că mărime din țară, a fost fondat acum 900 de ani și în prezent este cel mai pitoresc loc norvegian. Cheiul Bryggen a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO și este renumit datorită căsuțelor colorate, străzilor pitorești, cafenelelor, muzeelor sau magazinelor. Aici putem vizita Piața de pește, biserica Mariakierken sau Acvariul.

Fiordul Naeroyfjord a fost înscris în 2005 în Patrimoniul Mondial UNESCO și poartă numele zeului nordic Njord, protectorul mării. Are o lungime de 18 kilometri și de-a lungul lui sunt prezente diverse așezări pitorești izolate, a căror activitate este pescuitul. În timpul unei croaziere de-a lungul fiordului pot fi observate capre sălbatice și foci.

De cea mai frumoasă călătorie cu trenul puteți avea parte pe linia ferată Flam – Myrdal( Flamsbana), pe o distanță de 20 de kilometri și este considerată mult mai mult decât o călătorie cu trenul, ci o întreagă aventură. În timpul acestei călătorii poți avea parte de peisaje desprinse din poveștile norvegiene, acele peisaje ale fiordurilor, versanților, cascadelor și locurilor încărcate de tradiția păgână.

Orașul Tromso se află la 350 de kilometri de Centrul Polar, dar este totuși un oraș foarte modern ce a fost fondat în 1794, aici fiind locul de unde se pleca în expedițiile arctice. Este faimos datorită faptului că se poate vedea Aurora Boreală, în perioada septembrie-martie. Aici pot fi vizitate Muzeul Polar, Catedrala Arctică, Centrul Polaria, dar și cea mai Nordică berărie și universitate. Orașul Tromso poate oferi tot ceea ce înseamnă aventură arctică.

Capul Nord a fost de peste 400 de ani un punct de referință pentru oameni și este reprezentat de o stâncă ce se ridică impunător deasupra Oceanului Arctic, fiind ultimul pământ al Europei Continentale. Aici veți avea parte de o experiență unică indiferent de momentul când alegeți să vizitați acest loc. Tot aici a fost construit un centru foarte modern de vizitare, unde vin aproximativ peste 200.000 de turiști anual.

Capitala Norvegiei, Oslo, este un oraș fascinant din toate punctele de vedere și considerată capitala cu cele mai bune condiții de trăi. În acest oraș viking se pot vizita : Primăria, Opera, Fortăreața Akershus, Domkirke, Teatrul Național, Palatul Regal, Parcul de Sculpturi Vigeland. Majoritatea obiectivelor turistice sunt amplasate de-a lungul străzii Karl Johans Gate și pentru a le vizita poți merge pe picioare. De asemenea, Oslo poate fi considerat cel mai frumos oraș în care natura are cele mai multe de spus.

Alte locuri care merită atenția turiștilor sunt : Ghețarul Briksdal, Insulele Lofoten, Alesund, Sognefjord, Parcul Vigeland, Muzeele din Peninsula Bygdoy, Fortăreața Akershus sau Preikestolen.

În cazul în care vreți să plecați în vacanță în Norvegia, nu ezitați să încheiați o poliță de asigurare de călătorie. Alegeți una din companiile premium, companii recuonscute pentru seriozitatea și promtitudinea cu care veți fi despăgubit în cazul unui eveniment nefericit.

Related Posts

Leave a Reply