Destinații de vacanță, Portugalia!

Destinații de vacanță, Portugalia!

Portugalia este genul acela de ţară care şi-a păstrat şi apărat comorile autentice şi care are tot ceea ce îi trebuie pentru a impresiona pe oricine. Este una dintre cele mai frumoase ţări din lume, atât datorită castelelor cocoţate în vârful dealurilor, cât şi ospitalităţii localnicilor, a diversităţii culturale, a gastronomiei şi podgoriilor impresionante, monumentelor istorice şi plajelor spectaculoase.

Printre cele mai cunoscute şi frumoase oraşe ale Portugaliei, trebuie amintite Porto şi Lisabona, însă există mult mai multe locuri care atrag atenţia şi ne îndeamnă să le vizităm.

Lisabona, capitala Portugaliei, este una dintre cele mai frumoase capitale europene şi oferă foarte multe opţiuni din punct de vedere turistic atunci când ești în vacanță sau ești plecat într-o călătorie de afaceri și ai câteva ore libere ca să vizitezi frumusețile acestui oraș. Există patru cartiere istorice care merită toată atenţia atunci când alegi să colinzi Lisabona, şi anume Alfama, Bairro Alto, Baixa- Chiado şi Belem. Ideal ar fi ca pentru fiecare cartier în parte să aloci o zi întreagă, pentru a putea descoperi tot ceea ce acestea au de oferit.

Alfama este unul dintre cele mai boeme cartiere ale capitalei şi poţi ajunge să te pierzi pe străduţele întortocheate ale acestuia. Alfama a fost locuit de musulmani şi evrei, iar aici poţi admira frumoasele căsuţe cu azujelos( o anumită artă legată de modul de folosire a faianţei). Cartierul este faimos datorită celebrei panorame oferită de Castelul Sao Jorge, situat pe o colină a Lisabonei, iar de aici se poate observa cum se varsă râul Tejo în ocean. Aici poţi vizita Catedrala Se, numită şi Catedrala din Lisabona, fiind unul dintre cele mai vechi monumente din Lisabona şi seamană cu Notre Dame de Paris.

Asigurare de călătorie Portugalia

Dacă te-ai hotărât să pleci în Portugalia, vei avea nevoie de o asigurare de călătorie. Asigurarea de care ai nevoie este un simplă, pentru Europa. Asta în cazul în care nu mergi și în alte țări din afara Europei. De exemplu, pentru Turcia va trebui să alegi o asigurare de călătorie care să includă și această țară. Este foarte important ca înainte de a călători să iei legătura cu agentul tău de asigurare.

Să nu faci niciodată o asigurare de călătorie prin agențiile de turism. Agențiile de turism nu au experiența necesară și este posibil să nu ai acoperire pentru toate cazurile nefericite care ți-ar putea strica vacanța. Dacă o primești gratuit, atunci este ok. Citește toate condițiile și clauzele de despăgubire a poliței de călătorie. Nu ezita să ne contactezi dacă ai întrebări despre asigurarea ta, indiferent dacă este emisă sau nu de RCAX sau partenerii săi.

Dacă vrei să te bucuri de gastronomia locală sau internaţională, atunci tot ceea ce trebuie să faci este să faci o plimbare în cartierul Bairro Alto, unde se află cele mai multe baruri şi restaurante din Lisabona.

Cartierul Belem din Lisabona este locul potrivit unde te poţi bucura de monumente arhitecturale impresionante, precum turnul Belem sau mănăstirea Jeronimos. Această mănăstire Jeronimos este patrimoniu UNESCO şi este locul unde se află îngropat Vasco da Gama. Această mănăstire este spectaculoasă şi este construită în stilul manuelin, specific Portugaliei.

Cartierul Baixa- Chiado se află în centrul oraşului, aici existând foarte multe magazine, patiserii, restaurante,iar dacă vrei să te bucuri de linişte în acest loc, trebuie să te plimbi pe aici duminică dimineaţa. Din aceste locuri poţi lua Liftul Santa Justa, pentru a te putea bucura de panorama oferită o dată ce ajungi sus la Largo do Camo, o piaţa mică înconjurată de clădiri vechi, în ea găsindu-se o fântână cu o vechime de câteva sute de ani.

În apropierea mănăstirii Jerominos se află pastelaria Belem, locul unde poţi savura celebrele pasteis portugheze, acele pateuri mici şi rotunde, care se mănâncă mereu la o cafea.

Aproape de Pasteis de Belem se găseşte Muzeul Naţional al Caleştilor, un loc special unde se găsesc cele mai frumoase caleşti la un loc.

De asemenea, în Lisabona se poate vizita Oceanarium, situat pe malul râului, într-unul dintre cele mai moderne cartiere ale Lisabonei. Aici se pot vizita diverse pavilioane expoziţionale, unde se organizează foarte des tot felul de evenimente.

Estoril Portugalia

Unele dintre staţiunile Rivierei Lisabonei sunt Cascais – Estoril şi se întind de-a lungul râului Tejo, care se varsă în oceanul Atlantic, în Cascais, pe una dintre uliţele oraşului se găseşte casa unde a locuit Mircea Eliade. În Estoril, a trăit Regele Carol al II- lea, care a şi murit aici şi a fost îngropat în mausoleul familiei regale portugheze.

Estoril este faimos pentru celebrul cazinou, atrăgând o mare parte dintre cei mai bogaţi şi faimoşi, făcând din această staţiune una de lux. Aici are loc anual faimoasa cursă de formula 1.

Printre locurile pe care nu trebuie să le ratezi atunci când eşti în vacanță pentru prima oară în Portugalia, este Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei, aici loc fiind de fapt situat pe o stâncă în mijlocul căreia se află situat un far. De aici poţi avea parte de momente incredibile urmărind cum valurile se sparg de mal, apoi puteţi avea parte de o masă pe cinste la acel restaurant care se află în apropiere şi care are recomandări foarte bune.

O altă staţiune din Portugalia care merită toată atenţia este Sintra, celebră datorită castelului construit de prinţul consort al ţării şi care merită vizitat datorită stilurilor arhitecturale interesante. Acest castel este înconjurat de un parc foarte frumos, unde puteţi avea parte de linişte şi unde puteţi admira multe soiuri de plante exotice.

Puteţi de asemenea să vizitaţi Fatima, un loc cu o puternică incărcătură religioasă, căci aici Fecioara Maria s-a arătat celor trei ciobani, iar de atunci locul a început să fie destul de aglomerat, atât datorită bisericilor, cât şi hotelurilor şi pensiunilor care au apărut aici după viziune.

Porto este faimos datorită plajei aflată la ocean şi frumoasei faleze, de asemenea aici poţi alege să vizitezi
cramele de vinuri sau să mănânci diverse specialităţi ori să faci o croazieră cu vaporul pe râul Douro.

V-am prezentat pe scurt doar câteva din opțiunile și locurile pe care le puteți vizita când sunteți plecați în vacanță în Portugalia.

Related Posts

Leave a Reply