Destinații de vacanță și călătorie | Scoția

Destinații de vacanță și călătorie | Scoția

Scoţia este considerată cea mai ploioasă zonă de pe pământ, de aceea nu poate fi considerată o destinaţie ideală de călătorie. Fiecare sezon aduce cu el anumite avantaje şi dezavantaje, însă tot ceea ce trebuie făcut este să treci peste tot ceea ce poate fi considerat un dezavantaj, pentru că frumuseţea locurilor de aici este considerată de-a dreptul uluitoare.

Dacă perioada aleasă pentru a face o călătorie în Scoţia este în mijlocul verii, atunci trebuie ştiut că Scoţia este de-a dreptul superbă, iar turiştii vor fi mereu bineveniţi aici. Însă nici toamna nu poate fi considerată o perioada neprielnică pentru a călători acolo. Totuşi, cel mai bun moment pentru a vizita Scoţia este primăvara, când temperaturile sunt ideale, iar zăpada începe să se topească.

Există foarte multe posibilităţi de cazare în Scoţia, începând de la cabane de munte, cunoscute sub numele de Bothies, însă majoritatea dintre ele nu au apă curentă, electricitate sau paturi şi până la hoteluri de cinci stele, cea mai mare parte dintre ele fiind situate în Edinburgh sau Glasgow.

Scoţia este un loc unde putem vizita castele istorice, peisaje de vis, lacuri superbe sau legende incredibile, pe scurt un tărâm de vis.

Capitala ţării, Edinburgh, este una dintre cele mai frumoasă capitale ale ţării, aceste locuri având foarte multe lucruri interesante de vizitat, printre care nenumărate peisaje superbe, castele desprinse din poveşti, pe scurt un oraş uimitor şi trepidant.

Edinburgh este unul dintre cele mai verzi oraşe din lume, foarte uşor de explorat. Printre cele mai interesante locuri din oraş sunt cei doi vulcani stinşi demult.

Printre cele mai frumoase locuri de vizitat în Edinburgh trebuie specificat Arthur’s Seat, situat în Parcul Holyrood, acesta fiind unul dintre cei doi vulcani adormiţi, iar despre acest loc se crede că ar fi legendarul ţinut al Regelui Arthur. Acest loc este situat la 251 de metri deasupra oraşului, oferind imagini panoramice asupra acestuia. Tot aici se găseşte şi un fort foarte bine conservat, care datează de acum 2000 de ani. Accesul aici este gratuit şi cel mai potrivit moment pentru a ajunge aici este dimineaţa pentru a admira răsăritul.

Cea mai importantă atracție | Capitala Scoției – Edinburgh

Totuşi, cea mai importantă atracţie a capitalei Scoţiei este Edinburgh, un castel care domină oraşul de pe creasta unui vulcan adormit, cel de-al doilea al oraşului. Acest castel este o veche fortăreaţă casă a regilor pentru sute de ani, iar aici s-a născut viitorul rege James VI. Trebuie vizitate aici Muzeul de Război, Bijuteriile coroanei, temniţele antice. De aici poate fi explorat Edinburgh-ul , în toată splendoarea lui.

Atracţia turistică principală de aici este Yachtul Regal Britannia, care a fost casa Maiestăţii sale Regina şi a Familiei Regale, navigând mai mult de 1 milion de mile în jurul lumii. Acesta este cel mai faimos vas din lume şi are statut de reşedinţă regală. De asemenea, Britannia a fost singura navă din lume care a fost condusă de un amiral.

Cel mai frumos monument turistic de aici este Scott Monument, foarte faimos în lume, acesta fiind un monument gotic care se află în mijlocul Princess Street şi a fost construit în 1846 pentru a-l celebra pe faimosul scriitor Sir Walter Scott.

Biserica mamă a bisericii presbitetiane, catedrala Saint Giles, este cea mai importantă biserică de aici şi a fost pentru două perioade de timp constituită catedrală. Această biserică este deschisă tot timpul anului, ceea ce poate fi o raritate pentru Scoţia, deoarece majoritatea bisericilor sunt închise.

Edinburgh

Oraşul vechi este străbătut de către o stradă veche, numită Royal Mile Edinburgh, o stradă plină de suveniruri, terase, restaurante şi puburi, însă şi foarte multe muzee, precum Muzeul Scriitorilor, Muzeul Copilăriei, The People’s Story, Muzeul din Edinburgh şi Parlamentul Scoţian.

Recunoscută pentru cele mai bune cocktail baruri şi cluburi din Edinburgh este George Street, de asemenea un loc ideal pentru cluburi, restaurant, baruri, dar şi cumpărături.

Dacă vrei momente de relaxare, cel mai bun loc este făcând o vizită în Grădinile Prinţesei, un parc unde la fiecare pas se întâlnesc monumente, statui şi flori. Acest parc împarte oraşul în două părţi, vechi şi nou. Accesul în Grădinile Prinţesei este gratuit.

Una dintre cele mai renumite grădini botanice din lume este Grădina botanică din Edinburgh, aici existând cea mai mare colecţie de plante chinezeşti din afara Chinei. Aici sunt adăpostite peste 17000 de specii, mai exact 7% dintre toate plantele cunoscute. Intrarea în aceste grădini este gratuită.

Reşedinţa principală a regilor şi Reginelor scoţiene , de asemenea locul unde regina Elisabeta petrece aici anual o săptămână, este Palatul Holyrood. Accesul aici este gratuit dacă se optează pentru un tur audio gratuit, în diferite limbi de circulaţie internaţională.

Unul dintre cei mai iubiţi cetăţeni ai Edinburgh-ului, un mic căţel Skye terrier, este faimos pentru că a păzit mormântul stăpânului său vreme de 14 ani. Acesta are o statuie vis-a-vis de Muzeul national.

Scoția poate fi destinația ta de călătorie anul acesta! Este una din țările #mustvisit din lista ta de călătorii, o țară pentru care va trebui însă să aloci suficient timp.

Și dacă te-am convins, sună-ne să-ți facem și o asigurare de călătorie.

Related Posts

Leave a Reply