Elveţia – ţara cantoanelor, munţilor şi a pădurilor

Elveţia – ţara cantoanelor, munţilor şi a pădurilor

Elveţia este una dintre acele ţări ale Europei despre care se poate spune că este perfectă din toate punctele de vedere, fie că este vorba despre oraşele elveţiene, despre munţii spectaculoşi sau tradiţiile alpine sau deliciile din ciocolată.

Elveţia este una dintre acele ţări despre care se poate spune ca oferă ceea ce îşi doreşte orice turist, fie că doar vrei să admiri peisajele incredibile, fie că îţi doreşti să ai parte de o doză de adrenalină ori îţi doreşti să ajungi în cea mai dulce destinaţie turistică din întreaga lume.

Ceea ce este într-adevăr incredibil în Elveţia, este faptul că, deşi este o ţară mică ca dimensiune, aceasta are o reţea feroviară extrem de bine pusă la punct, dar şi acele‚ mountain train-uri’ care străbat toate acele peisaje excepţionale. Trenurile trec din jumătate în jumătate de oră şi merg în orice direcţie, iar acele trenuri montane sunt private, însă nu sunt foarte luxoase, dar acest lucru nu mai are aşa o mare importanţă când ajungi să îţi arunci privirea pe geam.

Unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Elveţiei este Luzern, unde poţi colinda pe aleile vechiului oraş până la castelul Gutsch, iar acolo poti avea parte de o panoramă unică. De asemenea, trebuie să ajungi la Monumentul Leului sau să ajungi pe Kappelbrucke, acel faimos pod de lemn, care este un simbol al oraşului. Oraşul este înconjurat de munţi maiestuoşi şi are un farmec aparte datorită lacului Luzern . Oraşul este locul ideal pentru toţi cei care sunt pasionaţi de zborul cu parapanta, iar dacă vrei să ajungi pe pajiştea Rutli sau în munţii Rigi, oraşul este unul dintre locurile cele mai potrivite pentru a începe călătoria.

Iubitorii de adrenalină trebuie să ajungă în Interlaken, locul ideal pentru sporturi extreme, precum bungee jumping, zborul cu parapanta, skydiving, schi, snowboarding, patinaj sau plimbări cu sania. Acest oraş este situat între doua lacuri alpine şi a reuşit să pună în echilibru hotelurile elegante şi peisajele montane. De aici pot fi luate acele trenuri montane, din care pot fi admirate peisajele impresionante.

Ca şi destinaţie de vacanţă, cea mai renumită staţiune din ţară, Zermatt, este specială mai ales pentru că aici nu este permis accesul maşinilor. Aflat în cantonul Valais, oraşul Zermatt este foarte cunoscut datorită frumuseţii naturale. Oraşul este celebru pentru acea stâncă impunătoare, care poartă numele de Matterhorn şi care se înalţă deasupra oraşului precum o coadă de rechin. Aici, vizitatorii pot practica sporturi de iarnă 3oo de zile pe an sau pot calatori pe calea ferată aflată la cea mai inaltă altitudine din Europa.

Unul dintre cele mai scumpe oraşe ale Europei şi al treilea ca mărime din Elveţia este Geneva, care este faimoasă în primul rând datorită uneia dintre cele mai mari fântâni arteziene din lume, Jet d’Eau, situată pe lacul Geneva, acolo unde acesta se varsă în rîul Ron. Aceasta este vizibilă din orice loc al oraşului . Lacul Geneva este cel mai mare lac alpin din Europa.

Geneva este un oraş faimos datorită stilului de viaţă, al priveliştilor de vis şi al activităţilor sportive care pot fi practicate aici.

Aflat la graniţa a trei ţări, cea elveţiană, germană şi franceză, oraşul Basel merită vizitat datorită muzeelor de artă, a arhitecturii şi a carnavalului cea are loc anual. Basel este împărţit în două de către fluviul Rin, în Grossbasel şi Kleinbasel, primul fiind faimos datorită atracţiilor ce merită atenţia în timpul zilei şi al doilea are parte de o extraordinară viaţă de noapte.
Un alt loc ce merită toată atenţia este Zurich, considerat capitala bancară a Europei, este renumit pentru bisericile care gravitează în jurul râului Limaat, al gării în care se găseşte un muzeu foarte interesant sau al cascadei Rheinfall la care se ajunge cu trenul.

St Moritz este genul de staţiune de iarnă care atrage încă din secolul 19 pe toţi cei bogaţi şi faimoşi, acest lucru datorându-se în special lacului, munţilor şi pădurilor verzi şi înalte. Acest loc este foarte căutat de toţi cei care sunt iubitori şi pasionaţi ai sporturilor de iarnă, fie că este vorba despre schi, snowboarding sau patinaj pe gheaţa, care poate fi practicat atît vara, cât şi iarna. De asemenea, aici există foarte multe magazine ce aparţin unor brand-uri cunoscute, de aceea poate fi considerat şi un paradis al cumpărăturilor.

In St Moritz, poţi vizita celebra cabană a lui Heidi, aici fiind locul unde a fost filmat celebrul film, de aceea este una dintre marile atracţii ale acestei zone.

Dacă ești pasionat de arta culinară, atunci cantonul Appenzell este locul ideal pe care trebuie să îl vizitezi în Elveţia, aici fiind unul dintre cele mai frumoase peisaje din Elveţia. Appenzell este înconjurat de Munţii Prealpi şi te poţi bucura de natură mergând pe numeroasele poteci sau poţi lua telecabinele până în vârful muntelui. Există aici numeroase magazine, restaurante, brutării sau cafenele unde poţi degusta specialităţile locale. De asemenea, specifică locului este brânza din Appenzell, putând ca şi turist să faci un tur cu ghid al fabricilor locale de brânză.

Related Posts

Leave a Reply