Grecia, un colț de rai pentru o vacanță de neuitat

Grecia, un colț de rai pentru o vacanță de neuitat

Una dintre cele mai renumite destinații turistice este cu siguranță Grecia, care atrage anual zeci de milioane de turiști din toate colțurile lumii. Și-a dobandit această calitate datorită istoriei, culturii, arhitecturii, mâncării, plajelor și ospitalității de care sunt capabili grecii. În ceea ce îi privește pe români, această destinație este surclasată doar de Turcia.

Ce trebuie să știi despre Grecia?
Cele mai potrivite căi de a ajunge în Grecia sunt cu mașina, cu avionul sau mai nou cu trenul până în Atena. Însă, dacă alegi să petreci vacanța pe una dintre celebrele insule grecești, cea mai potrivită variantă ar fi să alegi un pachet charter oferit de agențiile de turism, sau doar pentru un zbor charter, iar cazarea să o găsești pe cont propriu în funcție de preferințele fiecăruia.
Grecia poate fi o țară relativ ieftină atunci când vorbim despre costuri privind cazarea și mâncarea, căci dacă nu optezi pentru un pachet care să includă toate facilitățile (transport, cazare, mese), atunci îți poți îndrepta atenția către acele taverne și restaurante grecești unde te poți delecta cu tot soiul de specialități, precum salate cu brânză feta, fructe de mare, gyros, souvlaki, musaca, pastiziou sau gavros. Să nu uitam nici de ouzo, acea bautură tradițională grecească care este pe placul multora.

Clima este foarte blândă, cu veri călduroase și secetoase, ceea ce face posibil ca sezonul turistic să înceapă de multe ori în aprilie și să se încheie la sfârșitul lui octombrie. Acesta este unul dintre motivele pentru care Grecia se află pe lista preferințelor în ceea ce privește zonele turistice.

Merită să vizitezi Grecia continentală?
Chiar dacă cele mai renumite din Grecia sunt insulele, trebuie totuși să acordăm atenție și Greciei continentale, căci există foarte multe orașe impresionante și pline de farmecul specific grecesc, care merită toată atenția noastră.

Capitala Greciei, Atena, este un oraș care are o vechime de peste 3000 de ani și este locul ideal unde să petreci un sejur, deoarece există foarte multe obiective turistice impresionante care trebuie văzute măcar o dată în viață.

Dintre aceste obiective cunoscute în toată lumea merită enumerate: Acropolele, portul Pireu, Parthenonul, muzeul Acropole, Piața Syntagma, Plaka, templul Olympieion, Agora Ateniana, Monastiraki, Muzeul Național de Arheologie, Lycabettus, templul lui Hefaistos, templul Atenei Nike, Grădinile naționale din Atena, Thiseio, iar lista poate continua încă mult, demonstrându-ne că pentru a vizita Atena nu este sufficient să mergi acolo o singură dată.

Un alt avantaj în ceea ce privește Atena, este faptul că poate fi vizitată în orice perioadă a anului, spre deosebire de insule unde poți merge doar în timpul sezonului. Temperaturile pe timpul iernii se încadrează undeva în jurul valorii de 10 grade Celsius, ceea ce va da posibilitatea de a vizita și de a vă plimba la toate obiectivele turistice.

Un alt oraș important în Grecia este Salonic, al doilea ca mărime, istoria acestuia fiind aproape la fel de bogată ca și a Atenei. Unul dintre cele mai mari si importante edificii din oraș este Turnul Alb, ridicat la cererea lui Suleyman Magnificul. În Salonic se poate ajunge prin intermediul avionului sau mașinii ori cu autocarul, existând numeroase curse care te aduc direct aici.

Printre cele mai importante obiective turistice care nu trebuie ratate în Salonic, menționez: Turnul Alb, Biserica Agia Sofia, Biserica Sf. Dumitru, Muzeul de Arheologie și cel al Culturii Bizantine.

Ce merită să vizitezi în Grecia insulară?
Majoritatea insulelor grecești sunt atât de renumite în toata lumea încat nu mai au nevoie de nici o prezentare. Deși toate prezintă interes și merită vizitate, nu le putem alege pe toate, astfel încât vom puncta câteva caracteristici ale fiecareia, pentru a ști ce ne așteaptă atunci când ajungem acolo.

Santorini Grecia

Pe primul loc putem așeza Santorini, acolo unde milioane de turiști vin pentru a admira faimosul apus de soare. Aceasta este o insulă unică, ce ne dă posibilitatea de a admira peisaje de vis, și care a devenit în timp imaginea Greciei, datorită acelor case albe și simple care se văd pe fundalul oferit de cerul albastru. Insula este recomandată în special cuplurilor romantice ce vor să petreacă luna de miere, dar și celor pasionați de fotografie. Singurul dezavantaj al acestei insule este că are puține plaje, însă este celebră pentru insula Kamari, cu pietriș negru. Unele voci menționează că aici ar fi fost pe vremuri celebra Atlantida.

Mykonos este una dintre insulele grecești care pune accent pe distracție și poate fi considerată una dintre cele mai exclusiviste locuri din Grecia. Aceasta face parte din arhipeleagul Cicladelor și se află în mijlocul Mării Egee. Chora, capitala insulei, seamană cu Santorini, deoarece aici găsim case albe, biserici și mori de vânt. Cea mai importantă stradă este Matoyianni, unde întâlnim numeroase magazine, cafenele și baruri. Aici putem vizita Biserica Paraportianu, muzeul de Arheologie și Muzeul Maritim sau morile de vânt Kato Milli și Boniscare. Cea mai cunoscută plajă a insulei este Panormos Beach, cu nisip galben și fin, iar plajele Paradiso și Super Paradiso sunt cluburi în aer liber.

Cea mai mare, completă și complexă insulă din Grecia este Creta, aceasta oferind turiștilor obiective turistice și istorice, soare, plaje sau drumeții montane. Aici este locul unde s-a născut legenda Minotaurului, putând vizita încă ruinele labirintului din Knossos. Heraklion, cel mai mare oraș al insulei, este cea mai animată regiune din insulă, iar turiștii pot aici să se relaxeze pe plajele cu nisip fin, să piardă nopțile în numeroasele cluburi sau să viziteze vestigiile antice ale civilizatiei minoice sau diversele sate cretane care păstrează încă tradițiile, castele medieval sau biserici bizantine.

De istorie, legende, mare , gastronomie sau locul uneia dintre cele șapte minuni ale lumii ne putem bucura în insula Rhodos, locul unde soarele strălucește peste 300 de zile în fiecare an. Aceasta este una dintre cele mai frumoase și romantice destinații ale Greciei. Capitala insulei, Rhodos, este formată din trei părți: orașul antic, cel medieval și cel modern. Fiecare atrage datorită obiectivelor turistice pe care le întâlnim acolo. Aici putem vizita Portul Mandraki, locul unde a fost amplasat Colosul, templul Afroditei, Palatul Marelui Maestru, Parcul Rodini, Turnul cu ceas sau Biserica gotică. De asemenea, turiștii se pot bucura de liniște vizitând plaje izolate sau sate tradiționale, sau se pot relaxa pe una dintre multele plaje care au primit distincția Blue Flag.
Lefkada este situată în Marea Ionică și este legată de continent printr-un pod și un dig rutier, de aceea are marele avantaj că se poate ajunge pe ea fără a fi nevoie de feribot. Pe insulă se poate ajunge cu mașina, autocarul sau avionul. Insula este considerată insula Caraibe a Greciei, deoarece turiștii au aici parte de foarte multe plaje exotice și multe peisaje incredibile. Dintre obiectivele turistice care merită toata atenția, trebuie să specificăm Muzeul Arheologic, de Folclor și al Gramofonului, diferite biserici, Agios Dimitrios sau Agios Minas, cetatea venețiană Santa Maura. De asemenea, se pot practica sporturi nautice sau poți vizita insula Scorpionilor.

Asiguare de călătorie în Grecia

Atunci când mergi în Grecia ai neapărat nevoie de o asiguare de călătorie. Prețul este mai mic decât ai putea crede iar în cazul unui eventual eveniment nefericit vei economisi foarte mulți bani. Dacă întrebi cât costă o asigurare de călătorie în Grecia, trebuie să știi că prețul poate varia în funcție de societate unde dorești să te asiguri, dar prețul este în general undeva între 20 și 50 de Lei. Nu uita că în cazul în care practici sporturi nautice sau altfel de sporturi, riscurile nu sunt acoperite printr-o asigurare de călătorie standard. Va trebui să-i dai agentului de asigurări cât mai multe informații despre perioada petrecută în Grecia, țările de tranzit (în cazul în care mergeți cu mașina) și neapărat sporturile pe care le veți practica pe perioada vacanței în Grecia. Foarte important este să citiți toți termenii contractului, este posibil ca anumite riscuri să nu fie asigurate.

Related Posts

Leave a Reply