Olanda – ţara lalelelor, a morilor de vânt şi a bicicletelor

Olanda – ţara lalelelor, a morilor de vânt şi a bicicletelor

Olanda este vestită în toată lumea datorită lalelelor şi morilor de vânt, dar şi datorită oraşului caşcavalului şi al gofrelor sau cel al miilor de poduri, însă acestea sunt doar o mică parte din tot ceea ce reprezintă Olanda sau dintre atracţiile care pot fi descoperite vizitând-o.

Unul dintre cele mai frumoase locuri, primul care trebuie vizitat este capitala ţării, Amsterdam, un loc plin de muzee, cafenele sau biciclete. De altfel, Amsterdam este unul dintre acele oraşe minunate, prietenoase şi vribrante, care mereu are câte ceva de oferit, iar obiectivele turistice sunt foarte multe.

Există în Amsterdam foarte multe muzee, mai exact 75, iar cele mai importante dintre acestea sunt Rijksmuseum, care este un muzeu national, unde pot fi admirate opere ale lui Rembrandt, Vermeer, Frans Hal sau Van Gogh. Alte muzee care merită toata atenţia turiştilor este Van Gogh Museum sau Stedeijk Museum, care oferă un mix între opele vechi şi noi, aici fiind expuse şi căteva opere de-ale lui Picasso sau Pollock.

Alte atracţii în zonă sunt Anne Franck House, unul dintre locurile unde aproape mereu este coadă la intrare sau Madame Tussauds, muzeul figurilor de ceară, situat în Dam Square.

Amsterdam este un oraş celebru pentru canale, iar o plimbare pe marginea acestora sau cu barca , poate fi un moment de neuitat. Există 4 canale importante, şi anume cele care înconjoară centrul, acestea fiind Singel, Herengracht, Keiyersgracht şi Prinsengracht. Pentru a afla toată istoria lor şi pentru a ajunge să admiraţi Amsterdam-ul în alt mod, cel mai bine este să optaţi pentru o croazieră pe aceste canale.

Există foarte multe pieţe în Amsterdam unde se poate petrece timp de calitate, fie la restaurante, baruri cu muzică live, cluburi, săli de concerte. Printre aceste pieţe se află Liedseplein sau Dam Square, aflată în centrul oraşului, aceasta având foarte multe obiective turistice în apropiere.

Asigurare călătorie pentru vacanța ta în Olanda!

Dacă vrei să pleci în Olanda îți recomandăm să faci obligatoriu o asigurare de călătorie, și să alegi neapărat o companie de renume ca Allianz, Ergo Asigurări sau Gothaer. Datorită numărului mare de turiști, Amsterdam este unul din orașele unde hoții au o activitate intensă. Este important să nu umblați cu bani foarte mulți la voi și să nu vă etalați bijuteriile, devenind astfel ținta predilectă a hoților. Sună acum un agent de asigurări RCAX sau asigură-te online prin intermediul site-ului nostru!

Asigurare Olanda

Amsterdam-ul este un oraş verde, cu multe parcuri şi spaţii verzi, iar printre cele mai interesante sunt Vondelpark, Hortus Botanicus sau Keukenhof. Vondelpark este cel mai mare parc din Amsterdam şi începe de lângă Museumplein şi până în sudul oraşului. Acesta este foarte întreţinut, cu multe alei şi piste pentru biciclişti, lacuri şi fântâni, restaurante şi cantine.

Hortus Botanicus este aproape de Dam Square şi este o mică grădină botanică, cel mai frumos loc de aici fiind sera cu fluturi.

Keukenhof este un parc minunat, unde anual se desfăşoară festivalul lalelelor. Aceasta este de fapt cea mai mare grădină cu lalele din lume, pe o suprafaţă de 32 de hectare, unde sunt plantate milioane de lalele şi alte flori ale primăverii. Parcul este în general deschis de la sfârşitul lui martie şi până în mai. Acest minunat parc este situat la 42 de kilometri de Amsterdam şi este posibil să ajungi acolo cu tururi organizate de agenţiile de turism din Olanda.

Amsterdam noaptea

Un simbol al Olandei şi al Amsterdam-ului este cartierul felinarelor roşii, acel loc care trebuie vizitat de obicei după ora 20-22:00, aceasta fiind o experienţă pe care nu trebuie să o rateze nimeni.

În cazul în care îţi doreşti să faci un tur al celor mai cunoscute biserici, atunci trebuie să aloci suficient timp pentru a face acest lucru, căci există foarte multe biserici și catedrale care merită toată atenția.

O biserică foarte frumoasă, catolică, în stil neo- baroc, este Sint Nicolaaskerk, unde accesul este gratuit. Printre alte biserici, mai merită vizitate Our Lord in the Attic, Krijtberg Churchk sau Royal Palace, situat in Dam Square.

Un alt loc oarecum inedit de vizitat este OpenBare Bibliotheek, o bibliotecă foarte populară, unde poți petrece minute sau ore, citind cărți sau folosind internetul, iar accesul aici este gratuit.

Pentru a găsi suveniturile perfecte pe care le poţi face cadou sau le poţi păstra ca amintiri, trebuie să ajungi în Kok Antiquariaat, care se află la 400 de metri de Dam Square, iar aici poţi găsi cărţi, hărţi, comori sau tablouri.

Un alt loc impresionant, care este păcat să fie ratat este Muiderslot Castel, construit in secolul XIV, situat la 15 kilometri de Amsterdam. Ca să ajungi aici, trebuie să rezervi din timp bilet la ferry-boat-ul care te duce la castel.

Un oraş cu adevărat special din Olanda este Gouda, oraşul caşcavalului si al gofrelor, fiind tipic olandez, centrul oraşului fiind înconjurat de canale .

Cel mai modern oraş al Olandei este Rotterdam, putând vizita aici foarte multe cartiere istorice, muzee, precum Muzeul Boijimans Van Beuningen, unde pot fi admirate opere de-ale lui Dali, Van Gogh, Bosch sau Rembrandt.

Un alt oraş foarte impresionant al ţării este Utrecht, unde a fost construită cea mai mare universitate din Olanda. De asemenea, aici poate fi admirată şi vizitată catedrala gotică Sfântul Martin, care a început construcţia în 1254.

Locul unde locuiesc feţele regale şi unul dintre cele mai vizitate oraşe ale Olandei este Haga, aici turiştii putând petrece minunate clipe pe malul Mării Nordului. Aici este şi sediul Guvernului Olandez- Binnenhof.

Related Posts

Leave a Reply