Ucraina – armonia perfecta între vechi şi nou

Ucraina – armonia perfecta între vechi şi nou

Deşi nu este o ţară despre care se ştiu prea multe, totuşi Ucraina are tot ceea ce îi trebuie pentru a merita să fie descoperită şi vizitată. Ucraina este vecină cu România, însă nu foarte mulţi ştiu că aceasta este o ţară care chiar merita toata atenţia.

Una dintre legăturile noastre cu Ucraina este oraşul Cernăuţi,care a fost demult românesc, acesta aflându-se la o distanţă de doar o oră la la vama de la Siret, facând până acolo o călătorie prin Codrii Cosminului. Aici există foarte multe locuri ce merită toată atenţia vizitatorilor. Aici se poate vizita Mitropolia Bucovinei de pe vremuri, Universitatea, Piaţa Centrală, Biserica Catolică Poloneză, Catedrala Armenească sau acea stradă unde la fiecare pas există restaurante si cârciumi.

Kiev – Capitala Ucrainei
Capitala Ucrainei, Kiev, unul dintre cele mai vechi oraşe ale Europei de Est, datează din secolul al V-lea si a devenit cu timpul unul dintre cele mai mari oraşe ale lumii, astfel a ajuns să aibă o moştenire culturală bogată şi tot felul de locuri care nu merită să fie ratate.

Astfel, în Kiev putem găsi foarte multe muzee, teatre, opere, clădiri încărcate de istorie sau grădini, indiferent de care parte a râului Nipru (Dnepr) te-ai afla. In partea de vest se găseşte oraşul vechi, a cărui relief abundă în dealuri împădurite, defilee abrupte şi râuri şerpuite.

Kiev este acel gen de oraş care reuşeşte cu succes să combine vechiul cu noul, iar Arhanghelul Mihail, acea statuie protectoare, are grijă să păstreze zilnic armonia .

Aşa cum este si normal, primul lucru care ar trebui vizitat în Ucraina este capitala acesteia, însă tot ceea ce trebuie făcut este să se aloce suficient timp pentru a o face şi pentru a descoperi tot ceea ce are de oferit oraşul. Totul trebuie să înceapă cu o vizită la Golden Gate (Poarta de Aur), care a fost construită in 1037 şi se poate termina cu o călătorie cu telecabina pe malul abrupt de vest.

mansarda-cafeÎn Kiev, putem vizita unul dintre cele mai sfinte locuri ortodoxe, şi anume Pechersk Lavra, un loc cu adevărat deosebit unde arhitectura este conservată de UNESCO, atmosfera este cu adevărat una foarte liniştită, iar maşinile nu au voie în aceste locuri. Aici, poţi vizita Turnul cu clopot, care te poate aduce în unul dintre cele mai înalte puncte ale capitalei Ucrainei.

De asemenea, dacă vrei sa ai parte de linişte poţi vizita Parcul Taras Shevchenko, unde te poţi odihni la umbra copacilor bătrâni de secole.

Un loc cu adevărat special, este considerat Cernobîl, unul dintre cele mai periculoase locuri de pe planetă şi pentru foarte mult timp un loc interzis, este acum vizitat de mii de oameni, cu ajutorul unor tururi organizate.

Este păcat sa ajungi în Kiev şi să nu faci o vizită unui restaurant unde te poţi bucura de mâncarea ucraineană, precum este restaurantul Ostannya Barikada sau poţi alege un meniu la unul dintre restaurantele deţinute de tătari, unde poţi savura specialităţile acestora. Un alt restaurant recomandat atunci când călătorești în Kiev este Mansarda cafe. Aici te poți delecta cu cele mai bune mâncăruri tradiționale din Ucraina.

Un alt loc care trebuie vizitat este staţiunea de schi Bukovel, situată în Carpaţii ucrainieni, aici fiind un loc potrivit pentru toţi cei care sunt pasionaţi de sporturile de iarnă, dar unde preţurile sunt mult mai mici decât în România.

Oraşul ucrainean Lvov, situat in vestul ţării, este considerat printre cele mai frumoase oraşe ale ţării, în special datorită Pieţii Rynok, unde vizitatorii se pot bucura de arhitectura renascentistă, barocă, gotică, rococo sau modernistă. Aici se găsesc sculpturi ale zeilor din mitologia greacă.

În peninsula Crimeea, turiştii se pot bucura de soare şi apă pe minunata plajă din Yalta, aceasta fiind asemănată cu acele plaje ale Rivierei Franceze.

Un alt oraş, al treilea ca mărime, Odesa, este considerat cel mai fermecător din toată Ucraina, aici turiştii putând să se bucure de clădiri si privelişti arhitecturale deosebite, dar au parte şi de nopţi furtunoase în diversele cluburi care se află aici.

Asigurarea de călătorie în Ucraina

Dacă ajungi în Ucraina trebuie neapărat să ai o asigurare de călătorie. Pentru a călători în Ucraina nu ai nevoie de viză și poți sta până la maxim 90 de zile într-un interval de 6 luni de la data primei intrări. Conform site-ului MAE Ucraina, este necesar să aveți o asigurare de călătorie valabilă pe o perioadă de 7 zile. Dacă intrați în Ucraina cu mașina, verificați pe cartea verde daca este sau nu barată Ucraina. Este posibil ca asigurarea RCA să nu fie valabilă pe teritoriul Ucrainei. Dacă nu vă descurcați, consultați cea mai apropiată agenție de asigurări sau contactați-ne telefonic, pe canalele social media sau pe email.

Ponturi de călătorie în Ucraina
Cel mai important pe teritoriul Ucrainei este să aveți acces la internet. Dacă ați verificat operatorul local din România, suntem siguri că ați avut un șoc datorită prețurilor colosale la roaming și date.

RCAx vă oferă un pont de călătorie exclusiv, verificat personal de reprezentanții noștri!

Cartele de telefon Ucraina – aeroport Boryspil

– Imediat ce ați aterizat pe aeroportul Boryspil, după ușa de ieșire din terminalul sosiri, faceți stânga. Aici veți găsi un stand Vodafone de unde puteți cumpăra cartele cu 6-8 GB de trafic inclus. Prețul este de 150-170 UAh, adică aproximativ 20-25 de Lei. Valabilitatea traficului de date este de 30 de zile.

– Aeroportul este foarte departe de oraș, iar dacă bugetul vă permite, cu noua cartela vodafone ucraina puteți comanda un UBER. Prețul până în oraș este de aproximativ 350-400 UAH (50-60 Lei).

Dacă aveți alte ponturi pentru noi, nu ezitați să ne contactați prin canalele social media sau prin email. Vă dorim o călătorie cât mai plăcută!

Related Posts

Leave a Reply